Biskopen och Dogge #blogg100 /93


DoggeEsbjörn

Ja, jag vet – han har säkert sina sidor, Dogge, och hans liv är väl inte så mycket mer intressant än vems som helst. Men det var ändå lite roligt att se och höra honom och biskop Esbjörn i en timmes samtal om livet, sent igår kväll. Lågmält, humoristiskt, och på fullt allvar berättade Dogge om sitt liv, dotterns dramatiska födelse, hustruns död, sin djupa gudstro (där ”Lucifer” fick en släng av sleven) och hur hans sångarkarriär började.

Han tyckte också att biskopen kunde platsa som hiphopare, med sin stora guldkedja… Det hade ingen annan sagt till Esbjörn tidigare. Och så fick vi höra om Alby, där Dogge bott i snart 40 år. Där hela världen är representerad och hur läskigt det var att resa med laget till Örebro – för plötsligt befann de sig i ”Sverige” och där var alla lite konstiga.

Och i Alby tror alla på Gud, och det är den som INTE tror som är avvikande. Gud är så självklar.

Ja, det var väl inte världens djupaste samtal, men det var varmt och innerligt och roligt med många punchlines, och det kändes rätt skönt att sitta och lyssna där framåt midnatt.

Och nu är Världens fest slut. Jag sätter punkt med en bild på ärkebiskop Anders Wejryd från dagens sändningsgudstjänst vid Klarälven i Karlstad – nu har han bara två veckor kvar som ärkebiskop och detta blev hans sista större engagemang. Nåja, det är visst ett prinsessdop nästa helg, men detta varade ändå i tre hela dagar…

ÄbAnders

Annonser

Om Ewa

Ju äldre jag blir desto mer fascinerad blir jag av möten. Inte sammanträden, utan de stunder i livet när jag verkligen möter någon - i en blick, i ett samförstånd, i en åsikt, en insikt, en aha-upplevelse. En bebis genomträngande, avslöjande blick, min hundkompis Mira som förstår när jag mår dåligt, bästa vännen L som skickar ett sms just i den stund jag behöver det som mest. Sånt vill jag skriva om!
Det här inlägget postades i Just nu och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s