Plats för eftertanke #blogg100 /91


Det är en mäktig känsla att vara många, riktigt många, och fira gudstjänst ihop. Att sjunga psalmer till en symfoniorkester. Att höra barn sjunga ”Vi är barn, vi är blommor, låt oss blomma”. Att i ord, bild och ton få uppleva andra länder – vissa som jag själv rest i (Loruvanikören från Tanzania har jag t ex hört på plat, en härlig upplevelse). Inledningskonserten som övergick i gudstjänst för Världens fest blev precis så mäktig som jag hoppades. Vi är många, vi är ett.

Men det går inte så bra att fömedla såna känslor. Inte ens i bild. Men jag delar några mobilbilder; björkkorset i taket, en psalmvers och biskop Esbjörn. ”Känn ingen oro, var inte rädd”, sa han och jag har hört det förr. Men det kändes bra. Jag blev liksom omsluten ikväll, min tro blev lite tydligare.

IMG_1721Här är plats för eftertanke. God natt!

 

Annonser

Om Ewa

Ju äldre jag blir desto mer fascinerad blir jag av möten. Inte sammanträden, utan de stunder i livet när jag verkligen möter någon - i en blick, i ett samförstånd, i en åsikt, en insikt, en aha-upplevelse. En bebis genomträngande, avslöjande blick, min hundkompis Mira som förstår när jag mår dåligt, bästa vännen L som skickar ett sms just i den stund jag behöver det som mest. Sånt vill jag skriva om!
Det här inlägget postades i Berörd, Just nu och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Plats för eftertanke #blogg100 /91

  1. Emelie skriver:

    Jag översätter orden ”Jesus sa; var inte rädda” och den där känslan infinner sig i mig, att allt blir klart och tydligare. Det blir på riktigt på något sätt. Du firar invigningsmässa på kvällen och jag skriver tenta på morgonen därpå och delar samma upplevelse av ungefär samma ord. Det är ju lite fint faktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s