Odrägligt positiv – jag? #blogg100/82


Har sett utmaningen på Facebook en tid nu och undrat när den skulle komma till mig. Det gjorde den idag:

Jag har blivit utmanad av NN att nämna tre positiva saker varje dag i fem dagar och dessutom skicka utmaningen vidare till två personer. (…) Jag skickar vidare utmaningen för 5 dagar till NN och Ewa Almqvist

Där satt den. Skulle jag? Det negativa tog först kommandot. Nej, inte en måste-sak till att göra varje dag, räcker det inte med #blogg100? Och varför ska man klämma fram nåt positivt – tänk om det bara är skit en dag? Men sen: Hur svårt kan det vara? Nog finns det tre positiva saker, smått eller stort, att hitta i varje dag?

Så jag antog utmaningen och klarade raskt av dag 1, det gick alldeles utmärkt:

En ganska hårt tidspressad arbetsdag blev till en positiv känsla, när jag insåg att jag faktiskt hade åstadkommit något. Sen väntade maken på mig och vi gjorde sällskap hem från jobbet och fick infallet att äta en lyxig räksallad, tillsammans med en god vän, på en uteservering i stället för att gå hem och laga mat. Lite vardagslyx, så där. Och dessutom sken solen och det var varmt och skönt även i skuggan. Vips: tre positiva saker, och då har jag bara räknat upp sånt som hände efter jobbet.

Fortsätter jag så här, kanske jag blir odrägligt positiv. Månne är det just det som är meningen med utmaningen… 😉

Annonser

Om Ewa

Ju äldre jag blir desto mer fascinerad blir jag av möten. Inte sammanträden, utan de stunder i livet när jag verkligen möter någon - i en blick, i ett samförstånd, i en åsikt, en insikt, en aha-upplevelse. En bebis genomträngande, avslöjande blick, min hundkompis Mira som förstår när jag mår dåligt, bästa vännen L som skickar ett sms just i den stund jag behöver det som mest. Sånt vill jag skriva om!
Det här inlägget postades i Just nu och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s