En fjärdedels bloggande och lite skönhetsideal #blogg100 /25


Nu har jag betat av en fjärdedel av de 100 dagarna jag frimodigt lovade mig själv att blogga när jag gick med i utmaningen  #blogg100. 25 dagar i rad är rekord för mig!

Jag känner att jag blir alltmer intresserad av nyheter, att jag hittar små och stora saker jag vill skriva om lite här och var, nya tankar formuleras och jag är mer engagerad i detta än jag trodde att jag skulle vara. Jag trodde faktiskt att mitt huvud var ganska tomt på tankar, och att jag skulle ha svårt att klämma ur mig något varje dag. Att jag var alltför ringrostig i mitt skrivande.

Men nu märker jag att det snarare är så att jag ofta inte hinner blogga om det riktigt viktiga jag vill skriva. Kvällstimmarna räcker inte till, för jag skriver och filar och ändrar och funderar och letar efter referenser och… ja, det blir för mycket ibland, helt enkelt. De senaste två inläggen har både blivit lite för långa och tagit för lång tid. Jag blir trött i huvudet och kan sedan inte släppa tankegångarna – ja, lite beroende på ämne, förstås. Det slukar energi.

Därför tänker jag i dag låna ord (det är varken första eller sista gången) av någon annan. Blev glad och upplyft i morse av ledarskribenten Susanna Birgerssons artikel i DN i dag, med rubriken ”Jag köper inte bilden av skönhet”. Orkar du inte klicka dig till artikeln får du slutklämmen av mig här:
Birgersson

Annonser

Om Ewa

Ju äldre jag blir desto mer fascinerad blir jag av möten. Inte sammanträden, utan de stunder i livet när jag verkligen möter någon - i en blick, i ett samförstånd, i en åsikt, en insikt, en aha-upplevelse. En bebis genomträngande, avslöjande blick, min hundkompis Mira som förstår när jag mår dåligt, bästa vännen L som skickar ett sms just i den stund jag behöver det som mest. Sånt vill jag skriva om!
Det här inlägget postades i Just nu och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s