Hemma i Afrika


Early morning i Bukoba i Tanzania. Ligger o lyssnar till de afrikanska ljuden, aldrig tyst ens under natten som för min del präglats av toalettspring. Magen värker o jag ska upp om en timme till ännu en intressant dag men det känns just nu lite jobbigt.
Har lånat en kollegas surf hot spot eller vad det nu heter, men annars är det sparsamt med internetmöjligheter. Fick iväg lite bilder till jobbet igår kväll, ikväll hoppas jag få till den påbörjade texten också.
Det är märkligt att vara första gången i ett land o ändå är allt så välbekant. Den röda jorden, de gropiga vägarna är förvillande lika Etiopien, liksom alla ljuden.
Nu avtar regnet och syrsorna tar över. De ylande hundarna verkar ha somnat, böneutroparna likaså. Kanske kan jag också. Låter mig vaggas av vindens sus, hemma i Afrika.

Annonser

Om Ewa

Ju äldre jag blir desto mer fascinerad blir jag av möten. Inte sammanträden, utan de stunder i livet när jag verkligen möter någon - i en blick, i ett samförstånd, i en åsikt, en insikt, en aha-upplevelse. En bebis genomträngande, avslöjande blick, min hundkompis Mira som förstår när jag mår dåligt, bästa vännen L som skickar ett sms just i den stund jag behöver det som mest. Sånt vill jag skriva om!
Det här inlägget postades i Just nu och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s