Förvanskad sanning gör ont värre


Som sagt, fortsättning följer. Idag fanns ”sexprästerna” på kvällstidningens löp också. Gårdagens reportage är inte så mycket att säga nåt om, de ljusskygga aktiviteterna måste fram i ljuset. Men idag anklagas Svenska kyrkan för att ”utreda i hemlighet” och ”skydda präster”. Tidningen grundar det på bl a en intervju med ärkebiskopen, som mycket tydligt har förklarat varför händelser före relationsförändringen mellan kyrkan och staten inte kan behandlas formellt utifrån gällande lagar och regler. Reportrarna har dock valt att inte ta med den förklaringen, som i stället sammanfattas med att ”kyrkan skyller på lucka i lagen”, och har också struntat i att rätta ett sakfel som de fick påtalat flera dagar före publicering.

Sanningen är ju illa nog, med präster som utnyttjar sin maktposition. Men sanningen är inte alltid fullt så enkel som kvällstidningen vill få det till. En förvanskad sanning gagnar knappast de utsatta, och gör bara ont värre.

Mer saklighet och tydlighet finns i Ekot-inslaget i morse.

Läs också ärkebiskopens egna ord i dagens blogginlägg: Mörkar kyrkan sådant som borde upp i ljuset?

Annonser

Om Ewa

Ju äldre jag blir desto mer fascinerad blir jag av möten. Inte sammanträden, utan de stunder i livet när jag verkligen möter någon - i en blick, i ett samförstånd, i en åsikt, en insikt, en aha-upplevelse. En bebis genomträngande, avslöjande blick, min hundkompis Mira som förstår när jag mår dåligt, bästa vännen L som skickar ett sms just i den stund jag behöver det som mest. Sånt vill jag skriva om!
Det här inlägget postades i Aktuellt, Just nu. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s