Zlatan är i Sverige!


Zlatan har anlänt till Sverige. Jag vet, för det sa de på TV4 Nyheterna ikväll – för säkerhets skull i påannonserna och inte bara i Sporten. Situationen i Pakistan fick större utrymme,  men annars var det en världshändelse att Zlatan flög till Sverige i Silvio Berlusconis privatplan.

Det är så befängt så det går knappt att säga nåt.

Zlatan verkar vara en sympatisk kille, så det är säkert inte hans fel. Men hallå, alla journalister! Han spelar fotboll – han räddar inte världen. Sex sidor i kvällstidningarnas sportbilagor, åtskilligt utrymme i DN, tv och i varenda tidningskrönika med självaktning. För att han bytte klubb. För att han anlänt till Sverige inför landskampsuppladdningen (senare än alla andra). Barcas tränare – som väl har några andra världsstjärnor att förvalta – ”begriper inte bättre” och förstår inte att uppskatta detta underbarn från Skåne. Milan kommer att gå till historien, för nu har de frälsaren himself i laget. Förbundskapten Hamrén säger i en intervju att Zlatan är den enda som är självklar i hans startelva. OCH SÅ VIDARE. 

Det kan inte vara lätt att ha alla världens förväntningar på sina axlar. Jag skakar på huvudet och tycker lite synd om Zlatan. Världen är galen.

Uppdatering 31/8:
Rubrik i DN/Sport i dag: ”Zlatan hann inte fram i tid – men i dag är han på plats”. Och en liten upplysning: ”Tränar de i morgon? Ja, på Söderstadion klockan 11.30. Då är alla välkomna att se Zlatan Ibrahimoviz träna”.
Zlatan? Vad gör alla andra då, då? Jag som alltid har trott att fotboll är en lagsport.

Annonser

Om Ewa

Ju äldre jag blir desto mer fascinerad blir jag av möten. Inte sammanträden, utan de stunder i livet när jag verkligen möter någon - i en blick, i ett samförstånd, i en åsikt, en insikt, en aha-upplevelse. En bebis genomträngande, avslöjande blick, min hundkompis Mira som förstår när jag mår dåligt, bästa vännen L som skickar ett sms just i den stund jag behöver det som mest. Sånt vill jag skriva om!
Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s