Lurendrejeri


Det kommer titt som tätt rapporter om företag som erbjuder hjälp att gå ur Svenska kyrkan. ”Företagarna” som erbjuder detta tar en bra slant för besväret – upp till flera hundralappar. De kallar sig kyrkoavgiftningen, ut-ur-kyrkan, skattetaxen och andra fiffiga namn.

Problemet är ju att de luras. Det kostar ingenting att gå ur kyrkan – och om man nu har bestämt sig för det så är det rätt lätt att meddela kyrkan det, utan att någon ska tjäna på ”affären”. Vissa lurendrejare skickar ut förfalskade fakturor, och det har även hänt att vissa personer fått dem fastän de inte ens är med i Svenska kyrkan.

Vill man veta vad man betalar för, eller få hjälp att avsluta sitt medlemskap utan att någon skor sig på det, så är Svenska kyrkan rätt instans att vända sig till – ganska självklart, va? Läs mer HÄR.

Annonser

Om Ewa

Ju äldre jag blir desto mer fascinerad blir jag av möten. Inte sammanträden, utan de stunder i livet när jag verkligen möter någon - i en blick, i ett samförstånd, i en åsikt, en insikt, en aha-upplevelse. En bebis genomträngande, avslöjande blick, min hundkompis Mira som förstår när jag mår dåligt, bästa vännen L som skickar ett sms just i den stund jag behöver det som mest. Sånt vill jag skriva om!
Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lurendrejeri

  1. manderia skriver:

    Tack! Det funkade inte när jag skulle länka dit…

  2. Oscar Troedson skriver:

    Hej!
    De luras ju inte då det inte står att det kostar att gå ur Svenska kyrkan. Att Metro är gratis betyder ju inte att Sydsvenskan lurar sina kunder bara för att det finns ett gratis alternativ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s