En annan värld är möjlig


Ja, jag vet – ska man blogga om händelser, så ska man skriva meddetsamma, inte flera dagar efteråt. Men jag hade lite för mycket att göra under Världens fest i Växjö för att hinna blogga också – så det får bli en liten bildkavalkad så här efteråt.

Det var en härlig fest! Tror vi behöver komma samman och känna att vi är del av samma kyrka – med alla våra olika uttryckssätt, traditioner, härkomster och viljor. Ärkebiskopen pratade om att En Annan Värld Är Möjlig (festens tema) och gjorde det med bravur. Han ingjöt hopp i oss alla och förhoppningsvis en vilja att inte låta inspirationen stanna kvar i Växjö utan sprida sig över jordklotet.

Så fick vi fira nattvard tillsammans, stora och små, be, lyssna, sjunga och dansa. Och solen var med oss, och Gud var med oss och livet kändes rätt gott. Trots allt.

Moder jord-dansen på Stortorget i Växjö. Se och hör HÄR!

Annonser

Om Ewa

Ju äldre jag blir desto mer fascinerad blir jag av möten. Inte sammanträden, utan de stunder i livet när jag verkligen möter någon - i en blick, i ett samförstånd, i en åsikt, en insikt, en aha-upplevelse. En bebis genomträngande, avslöjande blick, min hundkompis Mira som förstår när jag mår dåligt, bästa vännen L som skickar ett sms just i den stund jag behöver det som mest. Sånt vill jag skriva om!
Det här inlägget postades i Just nu, Möten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s