Sorgligt och skönt


Fredag efter en lång och mentalt påfrestande vecka. Ibland är tillvaron sådan att man kan ta bara en dag – eller en halv – i taget, i avvaktan på vad som ska hända. Så har min arbetsvecka delvis varit, och nu är den snart slut.

Bara några timmar till… och ett par till… sen helg.

”Kopplade av” i går kväll med att handla på Coop stormarknad. Blickade upp mot himlen, tittade på människorna med kundvagnar och upplevde så tydligt där utanför, i snön och kylan, att det finns en värld som struntar fullkomligt i vad vi sysslar med inom kyrkan. Det kändes både sorgligt och skönt.

Sorgligt därför att jag, liksom alla andra anställda och frivilliga, hela tiden jobbar med perspektivet att kyrkan ska vara angelägen för människor, och vara en mötesplats både människor emellan och med Gud. Men skönt därför att alla krångligheter och det tjafs som uppstår ibland, faktiskt inte är hela världen. Det som blir stort och svårt för oss som står mitt i det, passerar fullkomligt obemärkt för andra.

Så jag släppte jobbet, bannlyste några ord i tankarna och kurade i tv-soffan med M och popcorn till en romantisk komedi som inte lämnade några djupa spår efter sig. Sen sov jag gott.

Annonser

Om Ewa

Ju äldre jag blir desto mer fascinerad blir jag av möten. Inte sammanträden, utan de stunder i livet när jag verkligen möter någon - i en blick, i ett samförstånd, i en åsikt, en insikt, en aha-upplevelse. En bebis genomträngande, avslöjande blick, min hundkompis Mira som förstår när jag mår dåligt, bästa vännen L som skickar ett sms just i den stund jag behöver det som mest. Sånt vill jag skriva om!
Det här inlägget postades i Reflektion. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s