Från yoghurt till krucifix


Jag har ett rätt kul jobb ibland. Tog tåget till Stockholm med ärkebiskopen 06.10 i morse, han skulle medverka i P3:s Morgonpasset redan 7.30. Vi kom till ett radiohus som så smått höll på att vakna till liv, till studion där de flamsiga morgonpratarna ropade högljutt över allt ifrån ”fantastisk” yoghurt på frukostbordet till svordomar över – ja, allt möjligt. Jag blev först lite uppgiven och undrade hur i all världen ärkebiskopen skulle stå ut med tramset.

IMAGE_500Men han gick in i samtalet med lugn, värdighet och humor. Det blev ett väldigt bra samtal om hans egen roll, om kyrkan har nån framtid, om det räcker med att vara snäll för att komma till himlen, om kors och krucifix, om äktenskap för par av samma kön – ja, och plötsligt hade en timme gått. Med nyfikna, ärliga frågor och många glada skratt. Det var en bra start på dagen. Tycker jag.

Lyssna  gärna! Samtalet är uppdelat på tre länkar:
Viktiga uppdrag
 ”Kommer Hanna till himlen?
 ”Homosexualitet och kyrkan
Annonser

Om Ewa

Ju äldre jag blir desto mer fascinerad blir jag av möten. Inte sammanträden, utan de stunder i livet när jag verkligen möter någon - i en blick, i ett samförstånd, i en åsikt, en insikt, en aha-upplevelse. En bebis genomträngande, avslöjande blick, min hundkompis Mira som förstår när jag mår dåligt, bästa vännen L som skickar ett sms just i den stund jag behöver det som mest. Sånt vill jag skriva om!
Det här inlägget postades i Aktuellt, Berörd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s